פרגולה אלומיניום – העמידות, העיצוב והמחיר המשתלם הם רק חלק מהיתרונות של פרגולה עשויה אלומיניום.
בנוסף, אפשר להתקין את הפרגולה בחניה או במרפסת וניתן גם להשתמש בה לקירוי החצר או הגג. אז מה חשוב לדעת לפני שמתחילים? הנה המדריך המלא
האלומיניום הוא חומר גלם פופולארי שבו אפשר להשתמש בסוגים שונים של פרויקטים. מבחינה פיזיקלית, מדובר על סוג של מתכת קלה. אבל בגלל שהצפיפות של אלומיניום היא רק שליש לעומת פלדה או נחושת, המשקל שלו נמוך יותר וקל לעבוד איתו. מעבר לכך, אלומיניום הוא חומר גלם חשיל, שמתגבש ומעוצב בקלות והוא חסר תכונות מגנטיות.
מלבד התכונות הבסיסיות של אלומיניום, מה שהופך אותו לחומר גלם מושלם עבור בניית פרגולות זו העובדה שאין עליו חלודה. על האלומיניום יש באופן טבעי שכבה דקה של אלומינה, שמופיעה מיד כאשר הוא נחשף לאוויר ומעניקה לו עמידות בפני שיתוך. בניגוד לחומרי גלם אחרים, האלומיניום לא סובל מחלודה אפילו אחרי תקופה ארוכה שבה הוא נשאר חשוף לשמש, לגשם, לרוחות ולפגעי מזג האוויר. פרגולה אלומיניום היא כיום הפתרון האידיאלי עבור המרחב הפרטי או הציבורי.
במדינה עם אקלים חם וים תיכוני כמו ישראל כמעט אי אפשר לשרוד בלי פתרונות קירוי, אז מזל שיש את האלומיניום על מנת ליהנות מכל היתרונות. חוץ מזה, גם בשילוב עם גדר אלומיניום מחירים של חומרי הגלם הללו בפרגולה מוכיחים את עצמם בטווח הקצר והארוך.
איפה אפשר להתקין פרגולה אלומיניום?
יש כמה דברים שכדאי לדעת על מנת להרוויח את היתרונות השונים של אלומיניום כחומר גלם לבניית פרגולות. כך למשל לא רבים זוכרים, אבל לפני כמה שנים עוד היה צורך לקבל היתר בנייה על מנת לבנות פרגולה בחצר או במרפסת. תודות לתיקון 101 כבר אין צורך בזה, לכן מאז 2014 מותר להקים מבנה ללא קירות עם תקרה בנויה באופן חלקי בפטור מלא מהיתר בנייה.
אפשר כמובן להתקין פרגולה בכל מקום שרוצים כל עוד מקבלים את האישורים לכך, אבל מה שמעניין זה האופן שבו חוק הפרגולות הופך אותן לנגישות יותר. תודות לחוק, ניתן להקים פרגולה בפטור מהיתר בנייה בשלל מקרים רלוונטיים ובהם:
- מקימים את הפרגולה על שטח החצר או הגג
- השטח של הפרגולה הוא עד 50 מ"ר או רבע מהשטח עליו מקימים אותה (הגדול ביניהם)
- הפרגולה צריכה להיות בתוך קווי הבניין – עם אפשרות חריגה של עד 40%
במידה ועומדים בתנאים האלה, כל שנדרש הוא להודיע על בניית הפרגולה לרשות המקומית ולבצע את זה תוך 45 יום ממועד הסיום. להודעה צריך לצרף כמובן אישור מהנדס על היציבות של הפרגולה ועל העיגון הבטיחותי שלה, אבל זה כבר באחריות החברה שבונה אותה עבורכם. חוץ מזה, כדאי להזכיר שבמסגרת החוק מ-2014 כבר מותר להקים גגון או סככה בשטח של עד 20 מ"ר כדי להצל את הכניסה בלי היתר ובלי להודיע לרשויות.
למה דווקא פרגולה מאלומיניום?
השאלה המתבקשת היא למה בכלל להשתמש באלומיניום על מנת לייצר פתרון הצללה וקירוי. ספציפית עם פרגולות, אפשר לראות לדוגמא את היתרון של אלומיניום בתור חומר גלם חזק, אמין ויציב. אם מציבים את הבטיחות בראש סדר העדיפויות, מגלים שאין תחליף לאלומיניום: הוא הרבה יותר אמין וחזק מעץ, אבל גם נוח יותר לעבודה לעומת ברזל, פלדה או מתכת.
לאחר בניית פרגולות אלומיניום הוא גם חומר גלם שמתכתב עם סגנון עיצוב מודרני. הפרגולה שבנויה מהחומר הזה נשארת מבריקה, מרשימה ואלגנטית והיא משדרגת את הכניסה לבית או את החנייה. לא משנים איפה בונים את הפרגולה והיכן בדיוק מחליטים למקם אותה, קשה להתעלם מהנוכחות שלה בחלל החוץ ומהשדרוג הדקורטיבי שהיא מגלמת בתוכה עבור הבית או הבניין.
כמו כן, לפרגולה שבנויה מחומר גלם כזה יש מחיר מאוד משתלם. היא אמנם מעט יקרה יותר לעומת העץ, אבל הרבה יותר עמידה. בטווח הארוך, צריך להסתכל על הפרגולה בתור השקעה משתלמת ולא כהוצאה רגילה. אם משתמשים באלומיניום כדי לבנות את הפרגולה, הופכים את כל חלל החוץ למקום מקורה שנעים יותר לשהות בו לבד, עם הילדים והמשפחה או כאשר מגיעים אורחים.
אלומיניום היא חומר גלם מתבקש לבניית פרגולות בכל רחבי העולם, עם ערך מוסף וייחודי במדינה עם אקלים חם וים תיכוני כמו ישראל. זה החומר המושלם לבניית פרגולות כי הפרגולה מתגבשת בקלות בתהליך עיבוד שבבי לפי דרישות הלקוחות ולכל עיצוב, מבנה או מידות. אם בוחרים בפרגולה כזו, לא צריך לדאוג מעוד פתרונות קירוי ומשביחים את ערך הנכס בעשרות אחוזים באופן מיידי. בנוסף, היא מתאימה להשלמת המראה אם כבר יש בבית גדרות או שערי אלומיניום גדולים.
במילים אחרות, התכונות של האלומיניום הן הסיבה ליתרונות של הפרגולה: הוא לא צובר בלאי, אין עליו חלודה, הוא לא מתכלה, אין צורך לתחזק אותו, הוא עמיד בכל תנאי מזג האוויר, חרקים לא מזיקים לו כמו העץ, הוא נוח לתחזוקה וניקיון והוא עמיד.
מהן סוגי הפרגולות הקיימות?
ניתן לחלק באופן כללי את הפרגולות לכמה סוגים. סוג אחד הוא למשל פרגולות למרפסת שמש, שהן מטבען קטנות יותר אבל מספקות הצללה מלאה. סוג אחר הוא פרגולה חשמלית, שאותה אפשר לפתוח או לסגור בלחיצת כפתור לפי רמת ההצללה הרצויה. סוג אחר הוא פרגולות סגורות לגמרי, בהן ניתן להשתמש לסגירת חורף. בנוסף, יש הבדל בין פרגולה שאותה בונים עם 4 עמודים על הקרקע לבין פרגולה תלויה שמעוגנת לקיר.
השוואה בין הסוגים הקיימים בקטלוג כמו אתר bodymem.co.il למשל מאפשרת להתאים את הפרגולה לצרכים של קהל היעד והלקוחות. כמו כן, היתרון של האתר הוא שניתן לראות תמונות של פרגולות ופתרונות הצללה מאלומיניום כדי לשאוב השראה. אחרי שמכינים את שיעורי הבית, קל יותר להתאים את הפרגולה לתקציב ולציפיות.
מה הכי חשוב לדעת על התקנת הפרגולה?
חשוב לדעת שתהליך ההתקנה של הפרגולה מהיר, פשוט ונוח, אבל הוא חייב להתבצע על ידי חברה מקצועית שזו ההתמחות שלה. קודם כל, החברה צריכה לשלוח נציג שיגיע למדידות ויספק הצעת מחיר. באותו יום גם מומלץ לפנות לגמרי את השטח, על מנת שהמדידה תהיה מדויקת.
עוד כדאי לזכור שצריך לחכות בממוצע 2-3 שבועות עד שחלקי הפרגולה מוכנים, כולל לוחות האלומיניום, המחברים והתוספות. אם לוח הזמנים משחק תפקיד, כמו למשל כשרוצים לבנות את הפרגולה בזמן שיוצאים לחופש או אם מתאמים צביעה מיוחדת, יש לקחת בחשבון את זמן ההמתנה ולהתייעץ עם בעלי מקצוע אמינים.
ההתקנה עצמה נמשכת מקסימום יום אחד. אלומיניום הוא כאמור חומר גלם שנוח לעבוד איתו ולמרות העמידות והחוזק, הוא יחסית קל. עם זאת, הרבה תלוי בגודל הפרגולה וברמת המורכבות שלה.
מבחינת מחיר לדוגמא לא אמור להיות הבדל בין פרגולה עומדת לפרגולה תלויה, אבל משך העבודה הוא שונה וגם אמצעי הבטיחות שבהם נוקטים. לבסוף, הכי חשוב לוודא שהאלומיניום שאיתו בונים את הפרגולה הוא חומר אמין בעל תו תקן ישראלי.